Gaat u ook uw droomhuis kopen?

hypotheek

05 jun Gaat u ook uw droomhuis kopen?

U denkt misschien kan ik wel een lening krijgen om een huis te kopen en is het verstandig om dit nu te doen. In dit artikel beschrijf ik waarom naar mijn mening deze stap in uw leven aantrekkelijk is.

De huizenprijs klimmen uit het dal
De gemiddelde prijs van een huis is sinds het dieptepunt van de huizenprijzen met ruim 8 procent gestegen. De verwachting van de experts is dat deze stijging zich de komende jaren nog verder door zal zetten. Door het sneeuwbaleffect wat nu in een opwaartse spiraal zit verwacht ik ook dat deze stijging zich door zal zetten. Daarom is het als starter op de woningmarkt ook gunstig om hiervan te profiteren. Ook als u nu al een woning heeft en een woning zou willen kopen in een hogere prijsklasse is het nu een mooi moment om actie te ondernemen. Als u nu bijvoorbeeld een woning heeft van €200.000,- en u koopt een woning van €300.000,- dan is er bij de duurderde woning met een prijsdaling van 10 procent tienduizend euro meer af, wat u dan bespaart ten opzichte van de tijd dat de prijzen op het hoogste niveau waren. Daarnaast is er ook qua percentage meer af van een woning van €300.000,- dan van€200.000,- dit maakt het dan nog extra voordelig.

De hypotheekrente is historisch laag
De hypotheekrentes zijn nog nooit zo laag geweest, de hypotheekrente voor 10 jaar vast was 25 jaar geleden zelfs bijna 5 keer zo hoog en rentes van 4 a 5 procent zijn de laatste 10 jaar heel normaal geweest. Doordat de rentes voor de langer termijn ook erg laag zijn kunt u nu ook uw hypotheeklast afspreken voor een lange periode. Hierdoor heeft u zekerheid over wat u de komende 20 of 30 jaar moet betalen. Terwijl de huur steeds verder zal stijgen heeft u met een hypotheek zekerheid voor de toekomst.

U bouwt vermogen op voor later
Met de huidige pensioenen die onder druk staan en de fiscale verplichting om een hypotheek in 30 jaar af te lossen is het ook aantrekkelijk om een woning te kopen. Door u hypotheek in 30 jaar af te lossen bent u zeker van een behoorlijke vermogensopbouw en heeft u over 30 jaar een erg lage woonlast. Daarnaast is het zo dat de hypotheek nu bij volledige aflossing nog aftrekbaar is in de inkomstenbelasting. Zo betaald u met een hypotheek van tweehonderdduizend euro en een rentevaste periode van 20 jaar , netto minder als 300 euro in de maand aan rente.

Het is op dit moment dus erg aantrekkelijk om een huis te kopen, ook kan het zo zijn dat dit niet zo is als u bijvoorbeeld snel weer wilt verhuizen kan het aantrekkelijk zijn om een woning te huren.

Waarom uw hypotheek regelen bij O&H ?
1. Denkt in mogelijkheden, ook bij startende ondernemers, restschuld en bij geen eigen geld.
2. Persoonlijk contact, wij willen graag een band met u opbouwen en de lijnen kort houden waardoor u heel de dag kunt bellen, whatsappen en mailen zodat u begrijpelijk en snel antwoord krijgt op u vragen.
3 Alles wordt voor u geregeld wij onderhouden de contacten met de taxateur, de notaris en de betrokken makelaars. En we doen ons best om het voor u zo snel en vlot mogelijk in orde te maken.
4. Door de samenwerking met ruim twintig verschillende geldverstrekkers kunnen wij voor u vrijwel altijd de beste hypotheek met bijbehorende rente bieden.