Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Sparen euro

10 jun Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De cijfers

U weet dat het belangrijk is om het risico van arbeidsongeschiktheid te verzekeren toch kiest u er voor om dit niet te doen. Ruim de helft van de ondernemers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, de reden is vaak dat deze te duur of te ingewikkeld is.

De overwegingen

Als u gezond bent denkt u misschien dat het voor u nog wel mee zal vallen toch wordt één op de tien ondernemers geconfronteerd met arbeidsongeschiktheid. Bent u zich bewust van de financiële risico’s die u en uw gezin lopen bij arbeidsongeschiktheid? Zeker als u langdurig arbeidsongeschikt wordt kunt u namelijk ernstig in de financiële problemen komen. Veel ondernemers zijn ook bang dat ze niet betaald krijgen als ze echt iets krijgen of vinden de verzekering te duur. Door goed naar de voorwaarden te kijken en een goed vergelijk te maken tussen de verschillende verzekeraars wordt dit normaal gesproken voorkomen.

 Welke factoren zijn premiebepalend ?

Wat doet u voor werk ? Wilt u verzekerd zijn voor dat u niet meer kunt werken of voor als u uw huidige beroep niet meer kunt   doen ? Wilt u betaald krijgen als u arbeidsongeschikt bent of wanneer u daadwerkelijk inkomen verliest ? Voor welke periode van arbeidsongeschiktheid kunt of wilt u zelf het risico dragen? Hoeveel geld wilt u maandelijks uitgekeerd krijgen ? Wilt u dat de waarde van de uitkering hetzelfde blijft, dat deze met de inflatie mee groeit ? Vanaf hoeveel procent arbeidsongeschiktheid krijgt wilt u betaald krijgen? Wilt u voor ieder oorzaak van arbeidsongeschiktheid betaald krijgen?

 Aanbeveling

U ziet er zijn nog al wat zaken die de premie beïnvloeden, als u hier kritisch naar kijkt kan de premie best meevallen en bent u toch behoorlijk goed verzekerd. Bovendien is de premie ook nog aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting, de overheid betaald dus mee. Vind u de premie toch erg hoog of heeft u moeite met de medische acceptatie dan kunt u er ook voor kiezen om de AOV alleen voor ongelukken af te sluiten. Dan heeft u een belangrijk risico op langdurige arbeidsongeschiktheid afgedekt, betaald u een lage premie en hoeft u geen gezondheidsverklaring in te vullen. Ik adviseer iedereen die het risico zelf niet kan dragen en een volwaardige AOV niet kan of wil betalen aan om in ieder geval dit risico af te dekken.