Hypotheken

Ruim 60 procent van de Nederlandse bevolking heeft een hypotheek. Een hypotheek is het recht wat de financier heeft om uw woning te verkopen wanneer u de lening niet betaald. De hypotheeklast is vaak het grootste deel van uw woonlasten. Uw persoonlijke omstandigheden spelen een grote rol bij het kiezen van de hypotheek die het beste bij u past,  net als de fiscale effecten van de lening. Het zijn deze details die er voor zorgen dat het afsluiten van de juiste hypotheek toch veel specialistische kennis vereist.

Daarom is het belangrijk om goed te kijken op welke manier u de financiering voor uw woning zo goedkoop mogelijk kunt regelen. Zo is er immers meer geld te besteden voor u maandelijkse uitgaven.

De goedkoopste hypotheek is niet gelijk de beste hypotheek daar de voorwaarden per geldverstrekker ook verschillend zijn.

Hierin moet u denken aan:

    • Mag ik mijn hypotheek meenemen als ik ga verhuizen?
    • Kan ik boetevrij extra aflossen op mijn hypotheek?
    • Kan ik de rente middelen als deze op één moment een stuk lager is?

Daarnaast kijken we naast de laagste rente ook of de acceptatie door de bank goed verloopt en of u later ook nog goed bij de geldverstrekker terecht kunt voor eventuele wijzigingen en vragen.

hypotheek

HUREN OF EEN HUIS KOPEN

De hypotheek is vandaag de dag een uitstekende keuze. Afhankelijk van de rente en de hoogte van de hypotheek kunt u voor een gemiddelde woning netto, minder dan 300 euro in de maand betalen, voor een periode van 20 jaar rente vast. De last inclusief aflossing ligt nog onder de 700 euro terwijl de gemiddelde prijs van een huurwoning al rond de 750 euro is. Als u als starter een hypotheek aan gaat,  is het mogelijk om over de betaalde rente de belasting terug te vragen. Wel rust thans op u de verplichting  om deze hypotheek in 30 jaar af te lossen. Zo heeft u met de pensioenen, die onder druk staan ook zekerheid over een lage woonlast in de toekomst.

AANVULLENDE MOGELIJKHEDEN

Als u als starter een hypotheek aan gaat en u komt nog net iets te kort voor het huis van u dromen, kunnen wij samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn voor de aankoop van uw woning. Dit kan door te lenen van uw ouders, maar ook de Nederlandse overheid kan een helpende hand bieden met de starters lening. Met de starters lening kunt u vaak net het verschil overbruggen wat u tekort komt. Ook betaald u de eerste 3 jaar geen rente of aflossing over de starters lening.

Tevens kunt u bij ons terecht voor een advies omtrent het oversluiten van uw hypotheek of als u een andere woning wilt kopen en een nieuwe hypotheek nodig heeft.

IS DIT WEL HET JUISTE MOMENT OM EEN ANDER HUIS TE KOPEN?

De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu. Daarom als u, voor een periode van 10 of 20 jaar de rente  vastzet heeft u voor een lange tijd garantie over een lage woonlast. Als u wilt verhuizen dan is dit het moment bij uitstek daar,  De huizenprijzen  komen uit een dal  (lage aankoop) en de hypotheekrentes bevinden zich misschien wel op het laagste punt. Daarnaast is het zo dat als u een woning koopt in één hogere prijsklasse de woning die u verkoopt wel minder waard is geworden, maar de woning die u koopt is qua bedrag nog veel verder gedaald. Staat u woning onder water en denkt u dat u niet kunt verhuizen informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Er zijn namelijk steeds meer banken die dit wel voor u mogelijk maken door middel van een restschuldfinanciering.

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

Wensen

In het eerste gesprek zullen wij uw wensen en behoefte in kaart brengen

Concept

Vervolgens zoeken wij naar de beste hypotheekvorm, rente vast periode en aanbieder. Daarna bespreken wij met u het advies ,als u zich daarin kunt vinden gaan wij aan de slag om uw wensen te realiseren.

Service

Wij onderhouden de contacten met alle betrokken partijen en regelen alles voor u zodat de financiering snel en voorspoedig verloopt.